Opava - Reportáž o speciální upravené dodávce pro dopravu tělesně postižených dětí, kterou neznámí zloději ukradli z Mravenečku, odvysílala v neděli 22. února TV NOVA ve své hlavní zpravodajské relaci v 19.30 hodin. Za několik hodin už Charitou Opava letěla radostná zpráva: dodávka se našla!

Postaral se o to divák z Pardubic, který v televizních záběrech poznal charitní dodávku, odstavenou na jedné z frekventovaných ulic. Divák ihned kontaktoval pardubickou policii, která se spojila s opavskou a za malou chvíli bylo ukradené auto zajištěno.

V celé Charitě Opava zavládla v tu chvíli ohromná radost – na autu je totiž do značné míry závislá téměř polovina všech klientů Mravenečku, pro které byl svoz jedinou možností, jak se do stacionáře dostat. Nová dodávka i s úpravami pro naložení několika invalidních vozíků a speciální otočnou plošinou by Charitu přišla skoro na milion korun, které v současné době nemá. I proto byla vyhlášena sbírka na pořízení nové dodávky. Ta ale bude pokračovat, i když se automobil šťastně našel.

„Auto bude potřebovat opravit, protože ho zloději stihli nabourat,“ upřesňuje důvody trvání sbírky ředitel Charity Opava Jan Hanuš. „Kromě toho musíme na autu vyměnit zámky a po těchto zkušenostech koupit ještě lepší zabezpečení.“ Ze stacionáře zloději kromě auta odnesli také fotoaparát, projektor a další zařízení. Charita Opava proto vyhlášenou sbírku nebude rušit, ale vybrané finance použije právě na sanování škod po zlodějích, pořízení kvalitnějšího zabezpečení a nákup ukradených přístrojů. Všem, kteří nám pomůžou zasláním jakéhokoliv obnosu na účet č. 154872573/0300, ze srdce děkujeme.

Denní stacionář Mraveneček je ambulantní sociální služba, která je určena osobám s kombinovaným postižením ve věku od tří do třiceti let ze spádové oblasti Opavska. Posláním stacionáře je poskytování služeb směřujících k co možná nejvyššímu individuálnímu rozvoji a soběstačnosti každého uživatele.

Televizní noviny NOVY z neděle 22. února 2015 najdete na tomto odkazu, zpráva o ukradené dodávce začíná v 11.34 min: http://novaplus.nova.cz/porad/televizni-noviny/video/4357-televizni-noviny-22-2-2015/

Pin It