TS2015Třinec – Charita Třinec zve v neděli 4. 1. společně s vedením města na Tříkrálový průvod. Účastníci se setkají v 15.30 hodin na náměstí T.G.M., kde od pořadatelů získají lampičku. Na cestu se vydají v 16.00 hodin a v čele průvodu vyjedou Tři králové na koních. Cílem je náměstí Svobody, kde bude připraven živý betlém a dechovka.

Před živým betlémem uvítají Tři krále proslovy duchovních. Hovořit bude pastor SCEAV Bohuslav Kokotek a místní katolický farář P. František Vrubel. Akci zakončí zpěvy koled. Od 15.00 hodin až do skončení události okolo 19.00 hodin bude možnost zakoupení občerstvení před KD Trisia.

Koncert v Místku

Ve farnosti Místek zvou v neděli 4. 1. na Tříkrálový koncert dobré vůle v kostele sv. Jana a Pavla. Program s názvem „Za nebeskou branou II. Od svaté Maří do Tří králů“ začíná v 16.00 hodin. Účinkují sólisté Chrámového sboru ze Štramberka s Kvartetem komorního orchestru P. J. Vejvanovského z Nového Jičína. Dramatický pořad o světcích, který byl uveden na Mezinárodním folklórním festivalu ve Strážnici 2014 zahrají herci divadelní souboru Pod věží ze Štramberka a soubor lidových písní a tanců Valašský vojvoda z Kozlovic. Výtěžek akce je určen na Tříkrálovou sbírku 2015.

Brněnský koncert v České televizi

Tříkrálový koncert nabídne v neděli 4. 1. svým divákům také Česká televize. Na programu ČT 1 bude od 18.00 hodin přímý přenos z Městského divadla v Brně, který Charita ČR připravila jako poděkování koledníkům, partnerům i všem drobným dárcům a příznivcům. Vystoupí Lenka Dusilová a BAROMANTIKA, bratři Ebenové, INEKAFE a Adam Mišík. V průběhu koncertu budou odvysílány reportáže o pomoci lidem s postižením v jihočeské Kaplici, o návratu bezdomovců do běžného života v Olomouci a o podpoře sociálních projektů na Ukrajině prostřednictvím Oblastní charity Znojmo.  

Průvody v Místku a Opavě

V pondělí 5. 1. vyjde do ulic města také tradiční Tříkrálový průvod s koňmi. Začátek akce je v 15.00 hodin u kostela sv. Jakuba. Procesí zamíří na náměstí Svobody, kde bude živý betlém.

Na Tříkrálový průvod se chystají také v Opavě. Program začíná v 15.00 hodin v kostele sv. Vojtěcha, kde dostanou požehnání koledníčci, kteří koledují pro Charitu Opava. Z kostela se Tříkrálový průvod vydá na Horní náměstí, kde bude připraveno představení umělců Slezského divadla Opava. Program doprovodí bubenický orchestr BORIS a pěvecký sbor DOMINO.

Pin It