Ostrava – Letní vydání diecézního zpravodaje OKNO s fotografiemi nových jáhnů a novokněží na zadní straně obálky informuje o svěceních, nové křížové cestě v Hati u Hlučína i návštěvě kněží ze Slovenska.

Ve zpravodajské části se píše o novém oltáři a ambonu v kostele Krista Krále v Ostravě-Svinově, dodávkách dřeva z Biskupských lesů pro firmu Petrof.

Úvodník prázdninového čísla se zamyslel nad tématem změn v životě. Během letních měsíců řada kněží mění své působiště a mezi ně patří dva dlouholetí představení Arcibiskupského kněžského semináře a Teologického konviktu v Olomouci. Spirituál P. Jan Szkandera se stal farářem v Kravařích a ředitel konviktu se přestěhoval do Jablunkova, kde byl jmenován farářem.

V letním dvojčísle se představuje farnost Fulnek, která v současné době žije velkou rekonstrukcí barokního kostela Nejsvětější Trojice.

Ve vydání se mimořádně objevuje rubrika „SPORT“ v níž se píše o fotbalovém utkání mezi kněžími ostravsko-opavské diecéze a manšaftem Kolovratu Dolní Benešov. Letos mužstvo kněží nad místními zvítězilo na penalty 5:4. Blahopřejeme!

Pin It