Ostrava – Listopadové vydání diecézního časopisu OKNO zamířilo v těchto dnech do farností. Co v něm čtenáři tentokrát najdou? Zpravodajství z ministrantského setkání v Bartošovicích, žehnání vitráže v Kravařích a Svatohubertské mše svaté na Bílé. Ministrantskou pouť připomínají také fotografie na obálce časopisu.

Při poznávání farností ostravsko-opavské diecéze zavítal redaktor Libor Rösner do farnosti Stěbořice na Opavsku. S místním duchovním správcem P. Klementem Rečlem si povídal o různých aktivitách farníků. Mezi jednu z nich patří Živý betlém, na který se zejména mládež připravuje již nyní. Betlémskou scenérii ztvární letos již po jedenadvacáté.

Tématem čísla je oceňování u příležitosti oslav svátku sv. Hedviky. V časopise zveřejňujeme kompletní seznam oceněných, příběh varhanice z Kozmic a výběr z pastýřského listu biskupa Františka Václava Lobkowicze na téma sv. Hedvika, který se v neděli 16. 10. četl v kostelích.

Kulturní rubrika informuje o změně názvu kapely Paprsky a prvním albu nové kapely Good Work, které má název "Znamení". Knihovnička nabízí aktuální knižní novinky katolických nakladatelství a mezi osobnostmi víry najdete příběh řeholnice Kláry Fietzové, která se narodila v roce 1905 v Dolní Lipové na Jesenicku.

Pin It