OKNO0914Oderskou ovečku objímající účastníky letního diecézního setkání mládeže zachycuje snímek na titulní stránce nového vydání zpravodaje OKNO. Časopis vyšel 3. 9. a bude k dispozici ve farnostech již tuto neděli. V jeho obsahu najdete informace o zahájení opravy katedrály, 250. výročí farního kostela v Šenově i o chystaném převozu ostatků biskupa Nathana z Opavy do polských Branic.

Zadní strana obálky časopisu je zaplněna osmi snímky, které zachycují atmosféru setkání mládeže, kterého se na přelomu července a srpna v Odrách zúčastnilo téměř pět set lidí. Setkání se věnujeme v tzv. Tématu měsíce.

Centrum pro rodinu a sociální péči připravilo článek o směřování mladých k manželství a rodině. Téma připomíná nejen motto setkání v Odrách „Není dobré, aby byl člověk sám“, ale také letošní Mezinárodní rok rodiny.

V časopise OKNO na měsíc září najdete také zprávu o pouti tří národů na Trojmezí, návštěvě exorcisty z Vatikánu a žehnání olejem sv. Charbela na Cvilíně u Krnova nebo o plánech Diecézní charity ostravsko-opavské o rozvíjení pomoci v Moldávii. Měsíc před komunálními a senátními volbami se nad politikou zamýšlíme v rozhovoru se starostou Dobré u Frýdku Ing. Jiřím Carbolem, který se uchází o post senátora.

Katechismus katolické církve pokračuje tématem „Chudoba pro Boží království“, kterou až do krajnosti přivedl bl. Metoděj Dominik Trčka, který je představen jako osobnost víry.

Uzávěrka čísla časopisu OKNO 10/2014 je 22. 9.

Své příspěvky zasílejte na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It