OKNO1213Na druhou neděli adventní se do kostelů v diecézi dostalo poslední letošní číslo diecézního zpravodaje OKNO. Titulní strana s věžními hodinami symbolicky odpočítává čas do konce roku a současně ilustruje průběh oprav kostela sv. Jana Křtitele v Hlučíně. Ve zpravodajské části informujeme o pokračování Školy křesťanského života a pouti do Říma při cestě biskupů Ad limina.

Téma čísla je Kurz efektivního rodičovství, který nabízí Centrum pro rodinu a sociální péči. „Osobně tento kurz považuji za jeden z nejlepších produktů, které naše Centrum ve své historii nabízelo. Jeho jedinečnost spatřuji v tom, že může ovlivnit vztahy v rodině až ve třech generacích,“ uvedl vedoucí Centra pro rodinu Jan Zajíček v rozhovoru, který je součásti tématu.

V prosincovém vydání OKNA se zastavíme ve farnosti Ostrava-Pustkovec, kde je duchovním správcem kněz a současně také psycholog P. Mgr. Pavel Moravec. Zajímáte-li se o jeho netradiční a někdy také velmi dramatická kázání, doporučujeme k prolistování knížku jeho promluv s názvem Mozaika, kterou letos vydalo brněnské nakladatelství Cesta.

Do posledního letošního čísla se vešlo také pokračování seriálu z Katechismu katolické církve, osmisměrka se soutěžní otázkou a přehled knižních novinek z Karmelitánského nakladatelství, od Paulínek i z Portálu. Poslední stránka patří rozhovoru s por. P. Mgr. Tomášem Mlýnkem, který působí jako duchovní v Armádě České republiky. Jeho první zahraniční misí byla africká Keňa. Snímky z Afriky najdete na zadní obálce časopisu.

Pin It