OKNO1013Fotografie na titulní straně říjnového vydání diecézního zpravodaje OKNO se ohlíží za ministrantskou poutí v Krnově a na Cvilíně. I přes nepříznivé počasí se ve městě sešlo s biskupem Lobkowiczem okolo tří set ministrantů a ministrantek. Více se dočtete na první zpravodajské dvoustraně. Dalším tématem k reportáži byla pouť národů na Maria Hilf, kterou letos navštívil také kardinál Dominik Duka.

Protiromské demonstrace v Ostravě se staly impulsem k mediální reakci biskupa Lobkowicze na problematiku soužití mezi majoritou a romskou menšinou. Setkání s novináři proběhlo u salesiánů v kostele sv. Josefa. Tematicky byla instalována také fotografická výstava „I Romové jsou Boží“.

Biskupské gymnázium má po prázdninách novou fasádu i sociální zařízení. O dalších plánech a probíhajících pracích hovoří ředitelka gymnázia Jana Vylobová. Na finančně náročné opravy škola vyhlásila finanční veřejnou sbírku.

Tématem měsíce je v říjnovém vydání putování do Svaté země. O místech, která poutníci většinou při cestě do Izraele navštíví, hovoří průvodce poutníků P. ThLic. Marek Kozák. Národní pouť do Svaté země se uskuteční ve dnech od 3. do 11. 11. 2013. Na cestu s poutníky z ostravsko-opavské diecéze poletí také biskup František Václav Lobkowicz.

Farnost, kterou jsme tentokrát navštívili je Sedliště u Frýdku-Místku. O opravě vzácného dřevěného kostela a pastoračních aktivitách ve farnosti hovoří místní duchovní správce P. Pavel Motyka.

Rok víry se pomalu blíží ke konci. Osobnosti víry tentokrát představujeme patronku diecéze svatou Hedviku Slezskou.

Pin It