Kalendář událostí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Měsíční Týdenní Dnes Vyhledat Přejít na měsíc
Prezentace knihy s názvem DOMÁCÍ NÁSILÍ
čtvrtek 17 září 2020, 18:00

Centrum pro rodinu zve na prezentaci nové knížky DOMÁCÍ NÁSILÍ: příručka (nejen) pro pastorační praxi, 17. 9. 2020 v 18:00. Program se uskuteční ve velké klubovně Centra pro rodinu a sociální péči z. s., v areálu Syllabova 19, 0strava-Vítkovice.

Podvečerní setkání věnujeme aktuálnímu závažnému tématu domácího násilí. Na prezentaci knihy zveme i širokou veřejnost.

Pozvání na prezentaci přijal biskup Mons. Josef Nuzík, který je delegátem ČBK pro rodinu. Přítomen bude i šéfredaktor Karmelitánského nakladatelství Pavel Mareš.

Čtenáři se také setkají s autory, kterými jsou:

PhDr. Lucie Paprsteinová, vedoucí Intervenčního centra Ostrava, Bílý kruh bezpečí, z. s., členka rady Asociace pracovníků intervenčních center v ČR, z. s. (autorka kapitoly 1: Domácí násilí),

Mgr. Jiřina Navrátilová, státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství v Ostravě se specializací na domácí násilí, přednáší rodinné a trestní právo na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (autorka kapitoly 2: Prostředky ochrany před domácím násilím v právním systému České republiky a 5: Místa pomoci v případech domácího násilí v ČR),

ThDr. Libor Botek, Th.D., soudní vikář Interdiecézního soudu v Olomouci, přednáší kanonické právo na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (autor kapitoly 3: Domácí násilí z pohledu pastoračního a kanonicko-právního a Závěru).

V rámci projektu Celoročně pro rodinu, ve kterém nás finančně podporuje Statutární město Ostrava, chceme prezentací této knihy podpořit prevenci domácího násilí a přispět radou ohroženým osobám.

Kromě toho širokou veřejnost celoročně zveme na další kurzy, semináře i samostatné přednášky.