Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

tydenmanzelstviOstrava – Týden před svátkem svatého Valentina (14. 2.), který se stále více oslavuje jako svátek zamilovaných, běží kampaň Národní týden manželství. Letos je hlavním tématem týdne motto “Šťastně až do smrti. Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží…“

V zemi, kde se rozpadne polovina sňatků, je letošní motto výzvou ke snaze na fungujícím vztahu pracovat. Snad proto vznikl Národní týden manželství. Možná pro potřebu ukázat, že manželství má smysl. Že když si slíbíme „až do smrti“ a taky pro to budeme něco dělat, na vztahu „zamakáme“, může to do té smrti být hezké, obohacující, naplňující, někdy sice těžké, ale o to pak krásnější. Protože „co nic nestojí, za nic nestojí“.

Taky pro potřebu upozornit na to, že když se nebudeme ničím „vázat“, nemůžeme si dát žádnou záruku společného řešení problémů a boje proti všednosti. Nebo tento týden má za úkol povzbudit manžele, aby si nacházeli čas pro sebe, pro budování svého vztahu.

Centrum pro rodinu a sociální péči na tom, aby manželství vzniklo, vydrželo, ustálo všechny problémy a taky dostávalo pozitivní a dobré impulsy, pracuje již přes 21 let. V rámci Národního týdne manželství připravilo pro manžele tradiční ples. Tentokrát se bude tančit s nádechem swingu v Katolickém domě Stará Bělá v pátek 13. 2. od 19.00 hodin. Vstupné na ples je 180 Kč (na plese 200 Kč). Objednávky u Jany Praisové na tel. 775 244 296 nebo na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..  

Další aktivitou, která souvisí s Národním týdnem manželství je výstava Obrazy rodičovství s duchovní obnovou "Investuj do manželství a své rodiny" v Jablunkově od 27. 2. do 1. 3. 2015. Výstava Obrazy rodičovství s duchovní obnovou „Investuj do manželství a své rodiny“ v Jablunkově od 27. 2. do 1. 3. 2015. Rekolekce pořádá farnost Jablunkov ve spolupráci s Hnutím Světlo-Života Centrem pro rodinu a sociální péči z. s. v Ostravě. Přihlášky u paní Lyskové na tel. 732 627 783. 

Pin It