Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Maria Hilf u Zlatých Hor - Na pouť, kterou si zamilují i děti, zve v sobotu 11. května 2019 Centrum pro rodinu a sociální péči, poutní místo Maria Hilf u Zlatých Hor a děkanát Ostrava, který letos pouť připravuje.  Mše svatá začíná v 14.00 hodin a celebrovat ji bude biskup František Václav Lobkowicz.

Poutníci se již půl hodiny před bohoslužbou budou společně modlit modlitbu růžence. Po mši svaté je pro malé poutníky připraven doprovodný program. „Budou zde dílničky pro děti, žonglérský a cirkusový workshop, lesní pedagogika v podání pracovníků Biskupských lesů, stan pro nejmenší, a skákací hrad,“ uvedla Helena Lankočí z Centra pro rodinu a sociální péči, které na poutním místě rozbalí také svůj propagační stan a nabídne účastníkům poutního odpoledne aktivitu „Poznej okolí Mariahilf".

„Touto poutí bychom rádi dali příležitost rodinám vydat se na pouť, svěřit se Bohu, poděkovat i prosit… Úmyslem doprovodného programu je pomoci dětem prožít, že pouť je něčím příjemným, kam se těší, kde spolu s rodiči prožijí krásný čas. Poutní místo i krásné prostředí okolo k tomu výrazně napomáhají,“ dodává Helena Lankočí.

Pin It