Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Jak by podle vás měla u nás církev evangelizovat? Tuto otázku si v sobotu 25. ledna položí účastníci konference, která je praktickou odpovědí na mimořádný misijní měsíc říjen 2019. Biskup František Václav Lobkowicz, pomocný biskup Martin David a biskupský vikář pro pastoraci P. Vít Zatloukal společně s Katechetickým a pedagogickým centrem pozvali na setkání každého, komu tato otázka není cizí a rád by se zapojil do diskuze, jak v naší diecézi skutečně evangelizovat.

Program zahájí přednáška biskupa Martina na téma „Evangelizace podle dokumentů papeže Františka“. Po ní přijde na řadu diskuse ve skupinkách. Po ní bude přestávka na oběd. V odpolední části programu bude prezentace evangelizačních aktivit, které již v diecézi působí. Bude prostor na další sdílení k tématu a hledání nových možností. Setkání zakončí modlitba a požehnání.

Zájemci o účast na této události se musí předem přihlásit pomocí formuláře na diecézních stránkách. Přihlášky se přijímají do 22. ledna 2020. Přihlašuje se zde: www.doo.cz/prihlaska.

Akce se uskuteční v prostorách biskupství v Ostravě v sobotu 25. ledna od 9.00 do 16.00 hodin.

Plakát zde.

 

Pin It