Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Maria Hilf – Poutní místo Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor (Maria Hilf) si letos připomíná 300 let od svého založení. Tradiční pouť národů bude letos v sobotu 15. září. Mše svatá začíná v 11.00 hodin. Hlavním celebrantem bude biskup František Václav Lobkowicze. Na pouť na maria Hilf zve rektor kostela P. Mariusz Tomasz Banaszczyk.

Program pouti:

9.30 hodin: přivítání poutníků rektorem poutního místa P. Mariuszem Banaszcykem a P. Piotrem Tarlinskim. Modlitba růžence.

11.00 hodin: mše svatá – celebruje biskup František Václav Lobkowicz a pomocný biskup opolské diecéze Paweł Stobrawa

14.00 hodin: pobožnost ke cti Panny Marie Pomocné

Více o poutním místě na www.mariahilf.cz

Plakát ke stažení zde.

Poutní místo Mariahilf ve Zlatých Horách je zvláštním místem, kam lidé přijíždějí nejenom proto, aby prosili za početí dítěte anebo za jeho šťastné narození, ale putují sem, aby Panně Marii předložili jakýkoliv úmysl.

Základní intence, kterou zde svěřujeme, je ochrana každého počatého života. Zvlášť blízké jsou nám však i modlitby za rodiny, a proto naše poutní místo tak rády navštěvují celé rodiny.

Po celý letošní rok 2018 děkujeme Pánu Bohu a Panně Marii za 300 let zdejšího poutního místa. Místa, které bylo v roce 1973 komunisty úplně zničeno, doslova srovnáno se zemí, které však v roce 1995 bylo s Božím požehnáním znovu postaveno. A touto skutečností nám Pán Bůh dokazuje, že toto místo je Bohem a Pannou Marií skutečně zvláštním způsobem vyvoleno.

Proto od nás, prosím, přijměte pozvání a přijeďte toto zvláštní poutní místo navštívit. Vždy zde rádi uvítáme jak celé rodiny (a to samozřejmě i farní rodiny), tak i každého jednotlivého poutníka, který navštíví naše sanktuárium. Kostel je otevřen po celý den.

Těšíme se na setkání s Vámi u Panny Marie Pomocné.

S pozdravem a modlitbou, o kterou prosím i já Vás, a to jménem svým, svých spolupracovníků a všech poutníků, kteří sem přicházejí

P. Mariusz Banaszczyk

Rektor

Více na http://www.mariahilf.eu

 

 

Pin It