Brno  - V brněnské nemocnici Milosrdných bratří zemřel 23. srpna 2018 P. Bohuslav Bláha, výpomocný duchovní v Brně u sv. Maří Magdalény, jenž v minulosti působil i v ostravsko-opavské diecézi, např. v Ostravě-Zábřehu či v Březové u Vítkova. Rozloučení se zesnulým se uskuteční v pátek 31. srpna 2018 od 15.30 v kostele Všech svatých v Ořechově. Následujícího dne bude pak jeho tělo uloženo do rodinné hrobky na Ústředním hřbitově v Brně.

 

P. Bohuslav Bláha se narodil 24. února 1932 v Domamili u Moravských Budějovic, na kněze byl vysvěcen 23. června 1957 v Litoměřicích. Kněžskou službu nastoupil jako kooperátor v Třebíči-zámku a Prosiměřicích, v Dačicích a v Jihlavě u sv. Jakuba.

Po odnětí státního souhlasu v září 1961 pracoval 4 roky u Stavomontáží v Jihlavě.

Následně působil v arcidiecézi olomoucké, a to v Oskavě a Bedřichově, potažmo ve farnostech spadajících dnes do diecéze ostravsko-opavské: ve Velkých Heralticích, v Ostravě-Zábřehu, v Březové u Vítkova a Větřkovicích.

Po dvanácti letech se vrátil zpět do brněnské diecéze, čtyři roky byl administrátorem v Kobeřicích u Brna a Nížkovicích a poté 32 let farářem v Ořechově u Brna ve farnostech Všech svatých a u sv. Jiří, odkud 14 let dojížděl i do sousedních Bratřic.

Poslední léta života vypomáhal v chrámu sv. Maří Magdalény v Brně.

Parte.

Foto převzato z webu tv-mis, text z ado.cz

Pin It