Jeseník/ Frýdek – Dvě děkanátní poutě za nová kněžská a řeholní povolání a za obnovu rodin se uskuteční v sobotu 4. srpna ve Frýdku a v Jeseníku. Ve frýdecké bazilice bude mši sv. při pouti děkanátu Ostrava sloužit biskup Mons. František Václav Lobkowicz, v jesenickém farním kostele pak při pouti děkanátu Jeseník P. Adam Rucki, biskupský vikář pro duchovní povolání.

 

V rámci prvosobotních děkanátních poutí za nová kněžská a řeholní povolání a za obnovu rodin přijde v sobotu 4. srpna řada na děkanáty Ostrava a Jeseník. Věřící toho prvně jmenovaného se sejdou v bazilice Navštívení Panny Marie ve Frýdku, aby byli přítomni mši sv. sloužené biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem, která začne v 18.00. Již předtím ale začne poutní program modlitbou růžence v 16.00 a po ní následující adorací Nejsvětější Svátosti (od 17.00).

Podobný harmonogram bude mít pouť jesenického děkanátu, jež proběhne v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Jeseníku, jen s časovými rozdíly: růženec začne taktéž v 16.00, avšak adorace na něj bude navazovat již v 16.30 a mše sv. bude zahájena už v 17.00. Sloužit ji bude biskupský vikář pro duchovní povolání Mons. Adam Rucki.

 Ilustrační foto jesenického farního chrámu převzato z wikipedie.cz

Pin It