Havířov-Šumbark - Nové hřiště z betonové zámkové dlažby mají k dispozici děti, které si chodí hrát do střediska Maják v Havířově-Šumbarku. Mezi dětmi a mládeží již několik let působí vychovatelé z Církevního střediska volného času sv. Jana Boska Havířov. Hřiště u klubovny sídlící ve čtvrti, kde majoritu tvoří Romové, dosud chybělo.

Volnočasový klub Maják působí na Šumbarku od září roku 2010. Od té doby doslova praská ve švech. „Klub nabízí dětem a mládeži mnoho volnočasových aktivit a denní program, který připravuje mladý team pedagogů. Naším primárním cílem je nabídnout dětem a mladým lidem z této lokality prostor, kde by se mohli scházet, trávit volný čas a nalézt pomoc při řešení svých problémů,“ uvedl Jindřich Honěk, ředitel Církevního střediska volného času sv. Jana Boska Havířov. Otevřeno je od pondělí do pátku a kromě her se zde děti také připravují do školy.

V lokalitě však dosud chybělo hřiště. Kromě zpevněné plochy k zábavě slouží také mini lanové centrum. „Jelikož potřebujeme plochu, na které se bude hrát, na které se bude cvičit, tancovat, tak jsme s pomocí dobrodinců vybudovali toto hřiště. Myslím, že je výborné a bude sloužit každý den podle toho, když bude počasí, každý den na tom hřišti budeme,” uvedl ředitel střediska Jindřich Honěk. Slavnostního otevření se zúčastnily nejen děti, ale také jejich rodiče a zástupci vedení města, které projekt nového hřiště podpořilo.

Reportáž televize Polar ze slavnostního otevření hřitě v Havířově-Šumbarku.

Foto: Don Bosko Havířov

Pin It