Lubina - Přes dvě stě účastníků všech věkových kategorií chválilo a naslouchalo svědectví v neděli večer v Katolickém domě v Lubině. Sešli se, aby pod vedením společenství Lámačské chvály děkovali za 25 let činnosti mládeže děkanátu Nový Jičín.

„Večer byl fantastický a atmosféra úžasná,“ raduje se kaplan pro mládež P. Jakub Vavrečka. „Sešly se zde mladé rodiny s dětmi, které vzešly ze setkávání mládeže, ale nechyběla ani starší generace. Přišli také četní zástupci ekumény – až jsem se divil, kdo všechno se o Lámačích dozvěděl,“ podotýká P. Vavrečka.

V průběhu večera byla možnost přímluvné modlitby a u šesti kněží v přísálí mohli věřící přijmout svátost smíření. Po skončení pak bylo připraveno agapé.

Během večera zazněl také velikonoční vzkaz Brana Letka: „Fascinuje mě to, co se stalo o Velké noci. Ďábel si tři dny myslel, že to celé vyhrál. Tři dny byl za největšího krále na světě. Ale po třech dnech se mu to celé rozsypalo. A on se stal tím největším poraženým v celé historii vesmíru. Kdyby věděl, co se stane, tak by se pokusil zabít každého, kdo zabije Ježíše. Ale my jsme na vítězné straně. A budeme to oslavovat teď přes svátky – že náš vítěz zvítězil a my můžeme zvítězit s ním. Požehnané svátky! Amen.“

Již nyní připravuje novojičínská mládež červnovou děkanátní pouť do Frýdku s modlitbou růžence, adorací a mší svatou. Mezi tím si poutníci také vyslechnou svědectví rodin, kněží pocházejících z děkanátu a budou se také promítat fotky z akcí. Nebudou chybět ani aktivity pro děti a malý koncert. Aktuální informace najdou zájemci na mladeznj.signaly.cz.

Lámači původně vznikli v Bratislavě a psali se s krátkým „a“. Před šesti lety lehce změnili název na Lámačské, protože lámou různé překážky a bariéry.

Foto: Jakub David

Pin It