Ostrava-Zábřeh – Tři dny budou ve farnosti Ostrava-Zábřeh slavit 10. výročí od posvěcení kostela Svatého Ducha. Moderní kostel ve tvaru elipsy, jehož součástí jsou byty kněží, podzemní garáž a pastorační centrum sv. Jana Pavla II. slouží farníkům od roku 2007. Světitelem byl biskup František Václav Lobkowicz, který s místními věřícími oslaví výročí v pátek 20. října při mši svaté. Bohoslužba začíná v 17.00 hodin.

Součástí oslav jubilea bude v sobotu 21. 10. benefiční běh pro Pavla. Start závodu je v 16.00 hodin u kostela. Konec registrací je v 15.30 hodin. Výtěžek bude věnován Pavlovi Prunnerovi s diagnózou DMO - kvadrospastická forma s těžkou mentální retardací. Pro Pavla je potřeba zakoupit chodítko a asistenční službu k zlepšení životní situace v hodnotě 210 tisíc korun. ". Na trať závodů s délkou tratí 5 a 10 kilometrů jsou zváni výkonnostní běžci, amatéři, ale i zdravotně postižení. Pořadatelem a současně garantem závodu je Římskokatolická farnost Ostrava-Zábřeh ve spolupráci s organizací Young Life Česká republika, pobočka Ostrava. Záštitu nad touto akcí převzal starosta městského obvodu Ostrava-Jih Bc. Martin Bednář. Více zde.

V neděli 22. 10. bude výročí kostela prožívat farnost Ostrava-Zábřeh při bohoslužbách v 8.30 a 10.30 hodin. Hlavním celebrantem bude pomocný biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. Slavnostní den završí koncert. Od 17.00 hodin vystoupí v kostele Svatého Ducha pět absolventů švýcarské Schola Cantorum Basiliensis.

Kostel Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu je snadno dostupný městskou hromadnou dopravou. Foto: Pavel Siuda

Pin It