Ostrava - Dne 21. 9. proběhne benefiční koncert Charity Ostrava „Sešli se, aby pomohli...“ na podporu Charitního domu sv. Zdislavy – Azylového domu pro matky s dětmi. Uksuteční se od 19 h v Divadle A. Dvořáka v Ostravě. Vystoupí na něm Pavel Šporcl, Janáčkův komorní orchestr a Petr Bende (akusticky s cimbálem & basou). Před pár dny začal předprodej na tento koncert. Vstupenky jsou dostupné v systémech Národního divadla moravskoslezského a Ostravského informačního servisu. Záštitu nad koncertem převzal mj. i Mons. František Václav Lobkowicz.

Petr Bende se na koncertu představí v akustické sestavě v doprovodu cimbálu (Michal Grombiřík) a basy (Dalibor Dunovský). Fenomenální houslista Pavel Šporcl vystoupí ve vlastní virtuózní variaci pro sólové housle "Kde domov můj" a dále za doprovodu skvělého Janáčkova komorního orchestru pod vedením Jakuba Černohorského uvedou Vivaldiho "Čtvero ročních dob".

Azylový dům sv. Zdislavy poskytuje dočasné zázemí matkám s dětmi, které přišly o bydlení a potřebují podpořit, aby znovu získaly soběstačnost a možnost zapojení se zpět do běžného života. Celý výtěžek vstupného na koncert bude využit na podporu Charitního domu sv. Zdislavy v rámci povolené veřejné sbírky.

Záštitu nad koncertem převzali: Mons. František V. Lobkowicz, biskup diecéze ostravsko-opavské, Ing. Tomáš Macura, MBA, primátor statutárního města Ostravy, Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc., hejtman Moravskoslezského kraje. Předprodej vstupenek v systému Národního divadla moravskoslezského a Ostravského informačního servisu. Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Pin It