Stará Ves nad Ondřejnicí – V sobotu 26. srpna se budou ve Staré Vsi nad Ondřejnicí slavit 20. „narozeniny“ zdejšího Diecézního střediska mládeže. Program začíná děkovnou mší sv. v 15.00 hodin, jejímž celebrantem bude první kněz na DSM o. Vít Zatloukal. U oltáře stanou mj. také oba jeho nástupci – o. Kamil Strak a o. Jan Slavík. Hosté se dále mohou těšit na setkání s mladými naší diecéze, bývalými „týmáky“ i kněžími, kteří zde působili, také na pohoštění, scénky, rozloučení se starými „týmáky“ a přivítání nových, k večeru je pak čeká hudební doprovod místní kapely.

Je to už 20 let od doby, kdy se v naší ostravsko-opavské diecézi rozhodlo vybudovat středisko pro mládež ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Prvním jeho ředitelem a zároveň i jakýmsi budovatelem byl P. Vít Zatloukal, jenž „DSMko“ zdárně rozjel. Postupně se opravila fara, vytvořilo se zázemí, např. v podobě vagónu na farní zahradě, a pořídilo se vybavení potřebné pro fungování střediska. Staroveské středisko se stalo místem formace budoucích animátorů mládežnických společenství a zároveň místem setkávání. Nástupcem P. Víta Zatloukala se stal P. Kamil Strak, jenž vloni předal žezlo nynějšímu řediteli DSM – P. Janu Slavíkovi. V jejich činnosti jim pomáhali „týmáci“ – dobrovolníci z řad mladých, kteří s daným knězem trávili vždy aspoň jeden rok na staroveské faře a kteří se podíleli jak na práci s mladými, tak i na životě farnosti.

Ti všichni, jakož i animátoři, kteří jejich formací prošli, plus kněží, kteří zde prožili své kaplanské roky, ale i hosté se sejdou v sobotu 26. 8. na faře a v areálu DSM na akci s názvem „Děkuj, vítej, vzpomínej“. Ta probíhá pravidelně na konci prázdnin jakožto rozloučení se starými „týmáky“ a přivítání nových. Letos bude ozvláštněná i oslavou 20 let trvání a fungování Diecézního střediska mládeže.

Středobodem programu bude děkovná mše sv., kterou bude v 15.00 hodin sloužit první kněz na DSM otec Vít Zatloukal. Následovat bude další program – scénky, hudební vystoupení místní kapely a pohoštění.

Plakátek.

Pin It