Spálov – O víkendu 11. až 13. 8. se bude na poutním místě Panna Maria ve Skále konat 7. pouť kuchařů spojená s duchovní obnovou, kterou na téma Služba jako dar povede P. Marián Kuffa.

Na připomenutí skutků sv. Vavřince se již posedmé na „Pouti kuchařů“ setkají věřící v přírodní scenérii Oderských vrchů. „Hledali jsme možnost, jak tuto pouť ještě více propojit s duchovním rozměrem,“ prozrazuje duchovní správce farnosti a organizátor pouti P. Zdenko Vavro. „Oslovil jsem otce Mariána Kuffu, zda by přijal pozvání na tuto pouť a zároveň nabídl všem účastníkům kromě mše svaté ještě čas k poznávání sebe sama a svého vztahu k Bohu. O. Marián tuto nabídku s radostí přijal, a proto se rozhodlo, že spojíme pouť s duchovní obnovou,“ dokončuje P. Vavro.

Již v páteční podvečer jsou od 21.00 zájemci zváni na venkovní prezentaci filmu: „Všechny moje děti“. Dokument ukáže myšlenku obnovy „Milujte lidi takové, jací jsou. Čím méně si to zaslouží, tím víc je milujte. Nemilujete je podle velikosti jejich zásluh, ale podle velikosti jejich potřeb“ v praxi.

V sobotu organizátoři očekávají větší množství lidi, proto z kapacitních a technických důvodů zvolili areál poutního místa. Nebude to jediná změna oproti minulým ročníkům. „Při letošní pouti se nebudou žehnat předměty, ale bude se žehnat všem lidem. Všem, kteří slouží druhým. K dispozici budou zpovědníci a jáhni, kteří zprostředkují Boží požehnání těm, kteří o to projeví zájem,“ načrtává kněz.  V neděli pak od 9.00 bude slavena mše svatá pro rodiny, kterou bude celebrovat Mons. Bohuslav Novák.

„Zvu všechny, kteří se v době prázdnin potřebují nadechnout, načerpat a také obnovit svůj vztah k Bohu a druhým,“ vzkazuje farář    a dodává: „Děti si budou moci hrát v dětském koutku. Je také připravena mokrá varianta, ale prosíme za dar dobrého počasí.“

Účast na samotné duchovní obnově je pro všechny zdarma. Zájemci si mohou do konce července nahlásit v restauraci oběd v ceně 100 Kč, která je v blízkosti poutního místa na: www.credonadacnifond.cz., bližší info: 725 062 300, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pouť organizuje farnost Spálov s Nadačním fondem Credo.

Poděkování také patří: farníkům ze Spálova, Vésky a Dobešova, sboru dobrovolných hasičů z Oder-Klokočůvku, zaměstnancům hotelu Maria Skála, Městské policii z Oder, pracovníkům městyse Spálova a obecního úřadu v Luboměři.

Program:

PÁTEK 11. 8.

21.00 venkovní projekce filmu Všetky moje děti

SOBOTA 12. 8.

9.00 modlitba růžence

9.30 chvály/Marana Tha

10.00 poutní mše svatá, hlavní celebrant P. Marián Kuffa

11.30 přestávka na oběd/ svátost smíření

13.30 promluva P. Marian Kuffa

15.00 přestávka

15.30 promluva P. Marian Kuffa

17.00–19.00 podvečer chval se svědectvím/Marana Tha

NEDĚLE 13. 8.

9.00 mše svatá pro rodiny, hl. celebrant P. Bohuslav Novák

 

P. Marián Kuffa je slovenský římskokatolický kněz, zakladatel a představený Institutu Krista Velekněze. Ve své náročné a obětavé službě se věnuje lidem na okraji společnosti. Ve východoslovenských Žakovcích se stará o bezdomovce, prostitutky, Romy a další, kteří se ocitli v nouzi. Ukazuje těmto slabým a osamoceným lidem, od kterých společnost odvrátila svou tvář, sílu Božího milosrdenství a Lásku bez hranic...

 

Pin It