Spálov - V předvečer biskupského svěcení Mons. Martina Davida, tj. v sobotu 27. 5. v 18.00, se již podruhé setkají věřící na poutním místě Panna Maria ve Skále, aby modlitbou růžence vyprošovali novému biskupovi Boží milosti a pomoc a ochranu Panny Marie v jeho poslání.

Na spálovském poutním místě, kam si lidé přicházejí odpočinout, ztišit se a modlit k Panně Marii, se modlitebníci za nově jmenovaného pomocného biskupa nesejdou poprvé. „V polovině května se této modlitby zúčastnilo na 30 lidí,“ říká místní farář P. Zdenko Vavro. „I nyní jsou všichni k této modlitbě zváni. Po modlitbě růžence na všechny čeká malé překvapení,“ vzkazuje kněz.

Na poutním místě Panna Maria ve Skále (Maria in Stein) se slaví od května do října tzv. první mariánské soboty. Program prvních sobot je neměnný: od 17.30 modlitba růžence, v 17.50 modlitba litanií k Panně Marii a v 18.00 je slavena mše svatá. „Těchto prvních sobot se účastní nejenom věřící ze Spálova, ale i z okolních blízkých i vzdálených farností, například z Oder, Mankovic, Hranic, ale i Opavy. Nejbližší červnovou první sobotu v měsíci, tj. 3. 6., budeme slavit v duchu oslav výročí Fatimy – na poutním místě bude přítomna socha Panny Marie Fatimské,“ zve P. Vavro i na další poutě.
Poutní místo Panna Maria ve Skále ožije kromě těchto oslav ještě 8. 8., kdy se bude v areálu poutního místa slavit Pouť kuchařů, která bude spojena s duchovní obnovou a dalším programem. Duchovní obnovu a mši svatou bude sloužit P. Marian Kuffa ze Žakoviec na Slovensku.
Dále se uskuteční tzv. malá pouť, a to 15. 8. o slavnosti Nanebevzetí Panny Marie, a poutní sezona vyvrcholí tzv. velkou poutí 10. 9.

Seznam poutí najdete zde.

Foto z poutě s P. Zbigniewem Czendlikem.

Pin It