Ostrava – V Trojhalí Karolina se ve středu 26. 4. uskuteční fotbalový turnaj pro lidi bez domova Homeless Cup Morava 2017. Turnaj, který spolupořádá Charita Ostrava a který je kvalifikací pro srpnový světový šampionát bezdomovců Homeless World Cup, začíná v 9.00. Vstupné na turnaj je zdarma.

Již podruhé se bude v Trojhalí Karolina konat turnaj klientů a pracovníků azylových domů v malé kopané nazvaný Homeless Cup Morava 2017. Turnaj, v němž nejde ani tak o celkové vítězství, má jako svůj hlavní cíl zvyšovat prostřednictvím fotbalu povědomí o problému bezdomovectví a chudoby ve světě a také pomoci lidem bez domova v jejich osudu. Ostravský turnaj je součástí národní kvalifikace pro Homeless World Cup čil jakési mistrovství světa lidí bez domova, na nějž budou nominováni nejlepší hráči, aby reprezentovali Českou republiku – za finanční podpory mj. i Českomoravského fotbalového svazu. Homeless World Cup probíhá od r. 2003, letos se bude konat na přelomu srpna a září v norském Oslu. Podle výzkumu, který jeho organizátoři pravidelně provádějí, změní až 77% účastníků svůj způsob života a vrátí se zpět do normální společnosti. Ostravský fotbalový Homeless Cup Morava 2017 začíná v 9.00 v Trojhalí Karolina a jeho pořadateli jsou Armáda Spásy, Charita Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananim. Předpokládaný konec je v 15.00.

Oproti klasickému fotbalu má ten pouliční rozdílné rozměry hřiště i počty hráčů.

PRAVIDLA:

Hraje se dle pravidel malé kopané. Hrací doba je 2x10 minut.

SLOŽENÍ TÝMU:

Max. 12 týmů složených z pracovníků a uživatelů. Každý tým může mít až 9 hráčů, kteří se mohou zapojit do hr. Ve hře je vždy 1 brankář + 4 hráči v poli a dále max. 4 hráči na střídání. Složení týmu je podmíněno větší polovinou týmu z řad osob bez domova, příklad: 4 zaměstnanci + 5 uživatelů.

Pin It