Ostrava - Diskuzní večery na různá společenská témata s odborníky z řad křesťanů nabídne klub Stará aréna ve spolupráci s ostravsko-opavským biskupstvím. Serii pěti přednášek s názvem "naroVinu" zahájí ve středu 22. 2. setkání s knězem a terapeutem Mgr. Markem Jargusem, který bude hovořit na téma "Závislost a cesta ke svobodě". Večer začíná v 17.00 hodin a vstupné je dobrovolné.

Nabídka církve navazuje na loňský misijní projekt Dny víry, jehož součástí byly tři diskuzní večery pro širokou veřejnost. "Diskuzní setkání v klubu Stará aréna nabídne otevřený prostor mimo církevní prostředí, kde budou mít lidé z církve i mimo církev možnost hovořit o tématech, která souvisí s vírou," uvedl biskupský vikář pro pastoraci P. Vít Zatloukal.

Do letních prázdnin se podařilo sestavit program na pět diskuzních setkání, která budou probíhat vždy poslední středu v měsíci od 17.00 do 19.00 hodin. První večer se bude věnovat problematice drogových a jiných závislostí. Moderování večera se ujme farář farnosti Ostrava-Radvanice P. Marek Jargus, který nabídne posluchačům pohled na tuto oblast z perspektivy kněze i odborného terapeuta.

Program klubu Stará Aréna. 

Plakát ke stažení zde.

Pin It