Frýdek – Ve farním kostele sv. Jana Křtitele se bude konat na závěr Roku milosrdenství ve dnech 18.–19. 11. souvislé čtení celého Nového zákona.

V pátek 18. 11. v 19.00 jsou pozváni nejen frýdečtí farníci, aby se zapojili do čtení a naslouchání Písma svatého. Hlavním cílem akce je vyznat svou víru a ohlašovat celý Boží plán, který lidem Bůh v Bibli zanechal. Zapojit se do veřejného čtení může každý, kdo přijde do farního kostela.

„Velký znalec Písma sv. Jeroným zdůrazňoval: ‚Neznalost Písma je neznalost Krista‘. A já tato slova beru vážně. Díky čtení Písma svatého poznávám celkový obraz Krista. A osobní svědectví? Vezmi a čti a uvidíš, jak se mění tvoje srdce skrz Jeho slovo,“ nabádá frýdecký kaplan P. Jozef Novák, který je iniciátorem čtení a pokračuje: „Osobně jsem tento projekt uskutečnil na Slovensku, ale bylo to celé Písmo svaté, ne pouze Nový zákon. Přečetli jsme ho za pět dnů a zapojilo se více než 250 lidí. Současně se samotná Bible na vícero místech zmiňuje o tom, jak byly předčítány lidu souvislé části Božího slova. Příkladem je starozákonní čtení Zákona za doby Ezdráše a Nehemiáše (Neh 8) anebo nalezení Tóry za dob krále Joziáše (2 Kr 22–23).“

13. listopadu se slaví Den Bible. Na internetových stránkách Biblického díla (www.biblickedilo.cz) lze nalézt užitečné náměty pro slavení Dne Bible a nabídku nových biblických map.

Zdroj: Svatojánský hlas, 11/2016

Pin It