Ostrava – Kolem čtyřiceti věřících se sešlo 16. 10. u kapličky sv. Hedviky ve Slezské Ostravě. Ta se stala od svého zasvěcení patronce Slezska v roce 2005 místem každoročního setkání.

P. Jan Plaček, který již tradičně sloužil bohoslužbu slova, připomněl, že během letošního Roku milosrdenství je kladen velký důraz na světce. „Neměli bychom svaté, kdyby se Boží milosrdenství neprojevovalo také v jejich životě. Čerpala z něho i sv. Hedvika,“ zmínil P. Plaček. „Mnoho světců se za svého života považovalo za největší hříšníky a my si dnes musíme uvědomit, že bez Božího milosrdenství není možný růst ke svatosti,“ zakončil kněz svou úvahu.

Po závěrečných přímluvách ke sv. Hedvice a požehnání pozvali manželé Chodurovi všechny účastníky k malému občerstvení, což všichni prokřehlí účastníci přijali s povděkem. Byli to právě oni, kdo zachránili torzo kapličky, které před lety našli na černé skládce. Po nutné rekonstrukci ji umístili na hranici svého pozemku a nasměrovali k ulici, aby nesloužila pouze jim, ale mohli se u ní zastavit kolemjdoucí.

foto: Martin Mach

 

Pin It