Ostrava - Výstava velkoplošných fotografií z fotobanky "Člověk a víra" bude zahájena v neděli 25. 9. v katedrále Božského Spasitele v Ostravě. Otevření výstavy se zúčastní generální vikář Mons. Martin David. Vernisáž bude po mši svaté, která začíná v 9.30 hodin. Výstava, nad níž převzal záštitu biskup František Václav Lobkowicz, bude v katedrále instalována až do 25. října.

"Výstava je výsledkem projektu Člověk a víra, který vznikl na podzim 2011. Tehdy autoři projektu fotograficky zdokumentovali první akci – mši svatou u hrobu sv. Václava. Hotové obrazy dostály velkého ohlasu, což se stalo vstupenkou k fotografické spolupráci s Metropolitní kapitulou u sv. Víta v Praze. Cílem projektu je zachytit duchovní rozměr člověka, nejlépe v kontextu Božího domu. A to se zatím rozhodně daří..." napsali o putovní výstavě na webu Paschalis Olomoucensia

Fotografie z fotobanky "Člověk a víra" mohou návštěvníci katedrály zhlédnout v čase otevření katedrály pro veřejnost. Katedrála je turistům k dispozici od úterý do soboty v časech mezi 8.15 - 12.15 a 13.15 - 17.15 hodin.

Plakátek k výstavě ke stažení zde.

O projektu fotobanky "Člověk a víra" najdete na http://clovekavira.cz/

Pin It