Svatý Hostýn – Víkend 20. 8.–21. 8. bude na Svatém Hostýně ve znamení dvou poutí. V sobotu se u Panny Marie Hostýnské již poosmé sejdou pedagogové, o den později pak bude Hostýn patřit orlům. Mši sv. na pouti pedagogů bude sloužit olomoucký arcibiskup Jan Graubner, na Orelské pouti pak emeritní plzeňský biskup František Radkovský.

Pedagogové z celé republiky se v sobotu 20. srpna sjedou na Svatý Hostýn na „svou“ pouť. Čeká je mše sv. v 10.15 sloužená  olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem a v 11.30 pak přednáška známého psychiatr, jáhna Maxe Kašparů.

V odpoledních hodinách pak zaměstnance ve školství vystřídají orlové. Mše sv. pro ně bude sloužena v 18.00, ve 20.30 pak program jejich pouti pokračuje světelnou křížovou cestou, požehnáním a zpíváním na hostýnských schodech. Už v 16.00 však odstartuje Běž k Božímu hrobu pro všechny věkové kategorie, pořádaný v rámci Orelské běžecké ligy.

V neděli zahájí další část poutě v 9.30 slavnostní průvod orelských praporů, v 10.00 pak mše sv., kterou bude sloužit emeritní plzeňský biskup František Radkovský, a pouť zakončí křížovou cestou ve 13.30.

Více o obou poutích na plakátcích:

Pouť pedagogů

Orelská pouť

Pin It