Cvilín - V sobotu 6. 8. se na Cvilíně uskuteční pouť Rytířstva Neposkvrněné a čtenářů časopisu Immaculata. Mši sv. ve 12.00 bude sloužit o. Piotr Cuber OFMConv z Centra Rytířstva Neposkvrněné z Harmęż. Po pouti pak v 18.00 vystoupí světoznámý kytarový virtuos Štěpán Rak.

Poutní místo Cvilín bude v sobotu 6. 8. dějištěm dvou akcí. Nejprve se před oltářem Panny Marie Sedmibolestné setkají na své pouti Rytíři Neposkvrněné Panny Marie a čtenáři časopisu Immaculata. Letos bude pouť probíhat i jako připomínka 75. výročí mučednické smrti sv. Maxmiliana Kolbeho. Hlavním hostem bude otec Piotr Cuber OFMConv z Centra Rytířstva Neposkvrněné z Harmęż. Pouť začíná v 11.00 křížovou cestou v přírodě, ve 12.00 následuje mše sv. Po malém občerstvení bude od 15.00 prostor pro osobní setkání s Ježíšem a Marií při adoraci a přímluvné modlitbě.

V 18.00 pak se svým bohatým repertoárem předstoupí před posluchače světoznámý kytarista Štěpán Rak. Jeho koncert se uskuteční v rámci festivalu Setkání s duchovní hudbou.

Stejně jako jeho loňský benefiční koncert bude i výtěžek z letošního koncertu bude velkoryse věnován na pokračující opravu poničených fresek. Štěpán Rak je velmi vytíženým a vyhledávaným pedagogem po celém světě pro jeho unikátní techniku hry pěti prsty a rozsáhlé zkušenosti. Kromě vlastních zkomponovaných děl má za sebou 23 literárně hudebních projektů vytvořených společně s Alfrédem Strejčkem. Jen s projekty Vivat Carolus Quartus a Vivat Comenius projeli 33 zemí čtyř světadílů. Oba uvedli v pěti jazycích.

Koncert pořádají Konvent minoritů v Krnově, Občanské sdružení Flemmichova vila a Hudební sdružení Krnov s podporou  Města Krnova.

Více o umělci zde: http://www.stepanrak.cz/

Foto kostelcvilin.cz

Pin It