Ostrava - V rámci příprav na Dny víry v naší diecézi nabízí Společenství Zacheus dne 30. 4. od 9.30 hodin na biskupství v Ostravě formaci pro ty, kteří se chtějí naučit evangelizovat. Registrace účastníků bude probíhat v 9.30 hodin, předvídaný konec akce je stanoven na 18.00 hodin.

Společenství připravilo širokou škálu zajímavých přednášek, praktických workshopů, modliteb a chval. Celá akce bude vedena v duchu „nové evangelizace“ přizpůsobena tak, aby se každý účastník měl možnost v kostce seznámit s kérygmatem (základní pravdy víry), zakusit ho sám na sobě a naučit se, jak jej na základě osobního svědectví předávat dál. Zájemci se budou učit, jak efektivně evangelizovat – ať už někde na ulici, v práci nebo doma.

Pozvánka je určena především všem lídrům i členům evangelizačních společenství, farníkům, kteří mají zájem „udělat něco víc“ a v neposlední řadě také kněžím a řeholnicím, kteří chtějí oživit svou farnost či řeholní společenství.

Walter Kasper: Začít znovu od Ježíše Krista

Evangelium není program k vylepšení světa. Je evangeliem Ježíše Krista, na jehož tváři se zrcadlí láskyplná podoba živého Boha, který jde až na kříž a který je s námi i v těch nejtemnějších chvílích. Nová evangelizace je tedy přivedením k Ježíši Kristu a uvedením do přátelství s Ním. (...)

 

Pin It