Malá Morávka - Diecézní charita ostravsko-opavská se rozrostla o jednu charitu. Slavnostní zahájení provozu Charity sv. Martina je připraveno na čtvrtek 11. 2. v Malé Morávce. Program začíná 17.00 hodin mší svatou v kostele Nejsvětější Trojice v Malé Morávce. Po bohoslužbě budou následovat proslovy a pohoštění v tělocvičně místní základní školy. Události se zúčastní také ředitel a prezident Diecézní charity ostravsko-opavské Lukáš Curylo a P. Jan Larisch. Svou účast přislíbila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který akci udělil svou záštitu.

Novou Charitu sv. Martina se sídlem v Malé Morávce zřídil svým dekretem ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Potřebným lidem v podhorských obcích nabídne pečovatelskou službu, půjčovnu kompenzačních pomůcek, dluhové poradenství a v budoucnu i další zdravotně sociální služby, o které je v lokalitě nouze. „Chceme lidem nabídnout pomoc ne jako výdělečný podnik, ale skutečnou službu bližnímu,“ podtrhl podstatu charitní činnosti farář z Malé Morávky Marek Žukowski, díky jehož nadšení mohla charita vzniknout.

„Charita vzniká jako odezva na poptávku po sociálně zdravotních službách v tomto regionu. Chce vyjít vstříc potřebám místních lidí a pomáhat jim v jejich životních nesnázích.“, podotkl ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské Lukáš Curylo. S novou Charitou sv. Martina bude v ostravsko-opavské diecézi působit osmnáct oblastních charit.

Pin It