Wiśla-Labajow/Polsko – Devatenáctý ročník závodů kněží na lyžích připravují v polském horském středisku Stoźek nedaleko obce Wisla-Labajow. Start závodu o pohár sv. Jana Pavla II. je v sobotu 6. 2. v 11.00 hodin. V loňském roce se soutěže zúčastnili také dva kněží z ostravsko-opavské diecéze.

Mistrovství kněží a bohoslovců v alpském lyžování se tradičně jede na 800 metrů dlouhém svahu, který leží na odvrácené straně hranice s Českou republikou nedaleko Jablunkova. Kromě kněží se závodů mohou účastnit také rodiny s dětmi v kategorii „open“. Zapojit se do soutěže mohou na sjezdových lyžích, snowboardu nebo i na saních.

Zajímavostí závodů je skutečnost, že část kněží se během zkušebních jízd vydá na svah v kněžské klerice. Na závody do Polska jsou zváni také kněží z České republiky. V loňském roce si přijel zalyžovat opavský děkan P. Jan Czudek a farář z Dobratic P. Jan Wojnar.

Bližší informace o závodu je možné získat u organizátorů na telefonním čísle: 0048 502 282 814 nebo přímo na stránce www.nartyksieza.w8w.pl

Informace o sněhových podmínkách ve středisku Stoźek najdete na této stránce.

Pin It