Jablunkov - Den zasvěceného života prožijí řeholníci a řeholnice, kteří působí a pracují v ostravsko-opavské diecézi v Jablunkově. Do svého kláštera své spolubratry a spolusestry pozvaly sestry alžbětinky společně s otcem biskupem Lobkowiczem. Program setkání zahájí v 10.00 hodin mše svatá v klášterním kostele sv. Josefa, kterou bude sloužit biskupský vikář pro duchovní povolání Mons. Adam Rucki. Otec biskup se letos z důvodu svého zdravotního stavu nemůže akce zúčastnit.

Tématem letošního Dne zasvěceného života je vztah řeholníků k mládeži. Co mohou řeholníci mladým nabídnout a čím mohou mladí lidé obohatit řeholníky? Jak se v dnešním světě mladým přiblížit? Jak nás mladí vnímají? Co jim na nás vadí? Co od nás mladí očekávají?“ Na tyto otázky se bude snažit odpovědět ředitel Diecézního centra pro mládež P. Kamil Strak během své přednášky, která začíná v 11.15 hodin v klášteře.

Na programu Dne zasvěceného života je také společný oběd a sdílení. „Podělíme se o zkušenosti jednotlivých řeholních společenství s pastorací mládeže, doprovázení mladých a podobně. Zájemci si mohou prohlédnout klášter, domov pro seniory, muzeum Bible a další zajímavosti v okolí Jablunkova,“ uvedla v pozvánce představené jablunkovské komunity alžbětinek sestra M. Imelda.

Foto: Dominik David, Člověk a víry, fotoalbum http://dcm.doo.cz

Pin It