ewtnOstrava - Setkání zástupců křesťanských televizních stanic sdružených ve světové síti EWTN hostí od pondělí 7. 9. do středy 9. 9. televize Noe. Účastníci z deseti zemí se poprvé sešli v pondělí 7. 9. v poledne na mši svaté v kapli Telepace, kterou sloužil biskup František Václav Lobkowicz. Cílem setkání je vzájemné poznání kolegů z oboru a prohloubení spolupráce křesťanských televizí.

Účastníci budou mít také prostor poznat město Ostravu. Na úterý 8. 9. je naplánována prohlídka lokality Dolní oblast Vítkovice a exkurze v budově Telepace, odkud již devět let vysílá televize Noe. Poznat televizní pracovníky z osmi východoevropských zemí, Švédska a Spojených států budou mít možnost také diváci televize Noe. V úterý 8. 9. od 20.00 do 21.30 bude živě vysílán pořad „Hlásejte ze střech“, který představí účastníky setkání i organizaci EWTN, která křesťanské televize sdružuje.

EWTN – (Eternal Word Televison Network) založila v roce 1981 řádová sestra „Matka Angelica“ v Birminghamu ve státě Alabama v USA jako nové televizní dílo. Na začátku měla tato františkánská řeholnice k dispozici jen 200 dolarů, velkou důvěru v Boha a klášterní garáž. Františkáni brzy poznali, že televize dává možnost oslovit co nejvíce lidí, kteří prostřednictvím obrazovky mohou najít a získat informace o milosrdné Boží lásce a skrze víru v Krista objevit naději a směr jejich života.

Přestože se iniciativě františkánské řeholnice na začátku jejího snažení hodně lidí vysmívalo, dnes se řadí EWTN mezi největší katolickou televizní síť. Program sleduje 200 milionů domácností ve 140 zemích na všech kontinentech. Regionálně vysílá různé programy v angličtině, španělštině, němčině a francouzštině. EWTN provozuje také vlastní rádio a nabízí rozsáhlé multimediální služby prostřednictvím internetu.

Více o EWTN na http://www.ewtn.com/multimedia/ a http://www.ewtn.de/

Pin It