BIGY OstravaOstrava – Zájemci o studium, ale i široká veřejnost jsou zváni ve středu 10. 12. na Den otevřených dveří na Biskupském gymnáziu v Ostravě. Škola sídlí na ulici Karla Pokorného 1284/2 v Ostravě – Porubě. Dveře pro návštěvníky budou otevřené od 9.00 do 16.00 hodin. Gymnázium bude pro školní rok 2015 - 2016 přijímat studenty do jedné třídy osmiletého a jedné třídy čtyřletého studia. Více o škole najdete na www.b-g.cz.

BigyVstup1Zřizovatelem Biskupského gymnázia v Ostravě je Biskupství ostravsko-opavské. Gymnázium je všeobecného zaměření s osmiletým a čtyřletým studijním cyklem. Pro posílení výuky cizích jazyků umožňujeme studentům studijní pobyty v evropských i mimoevropských zemích. Vyučující a žáci se účastní setkání členů německo-českého spolku Ackermann–Gemeinde.

Žáci Biskupského gymnázia v Ostravě mají možnost rozvíjet svůj duchovní život a prohlubovat náboženské vědomosti po celou dobu studia a účastnit se duchovní obnovy v různých místech regionu. Své místo si našlo „Spolčo BiGy“, které se pravidelně setkává každý týden ve čtvrtek ve školní knihovně. Ve škole pracuje studentská rada, která spoluorganizuje různé školní akce.

Řada akcí již má svou tradici: pasování primánů a studentů 1. ročníku na studenty Biskupského gymnázia v Ostravě, školní akademie, adventní koncert, Škola trochu jinak, přespání ve škole, Masarykiáda a jiné. Škola nabízí studentům účast v aktivitách se sociálním zaměřením – projekt Adopce na dálku, návštěvy domovů důchodců, pomoc při charitativních sbírkách, poskytujeme zázemí pro setkávání členů Klubu Parkinson Ostrava.

V rámci ekologického program naši studenti třídí odpad (plasty, elektro odpad), sbírají starý papír. Ve škole probíhají různé soutěže s ekologickou tematikou. Studenti septimy a 3. ročníku se účastní týdenního ekologického kurzu na Pálavě. Studenti nižšího gymnázia navštěvují v rámci exkurzí podnik OZO Ostrava. Program pro výchovu k manželství a rodičovství probíhá prostřednictvím přednášek na určité téma odpovídající věkové skupině a následných besed s žáky všech ročníků.

Ve školním roce 2013/2014 bylo v Biskupském gymnáziu 15 tříd, 14 tříd mělo vlastní kmenovou učebnu, jedna třída byla umístěna v multimediální učebně a využíváno k výuce bylo dalších osm odborných učeben – učebna fyziky, učebna výtvarné výchovy, hudební výchovy, učebna cizích jazyků, učebna výpočetní techniky a informatiky, laboratoř chemie, učebna biologie a učebna společenských věd.

Tělesná výchova probíhala ve vlastní tělocvičně. Pro volný čas studentů bylo k dispozici informační centrum školy a knihovna. Ve školní jídelně - výdejně si žáci mohou vybírat ze tří jídel, přičemž je v nabídce vždy jedno vegetariánské jídlo. V období září – listopad 2013 došlo k rekonstrukci tělocvičny školy.

Pin It