Ostrava/Vatikán– Papež František vyzval věřící po celém světě, aby se v jednotě s ním a celou církví spojili v neděli 2. 6. při hodinové adoraci před Nejsvětější svátosti. K adoraci s papežem se připojí také ostravsko-opavská diecéze. Biskup František Václav Lobkowicz bude společně s věřícími adorovat od 17.00 do 18.00 hodin v katedrále Božského Spasitele v Ostravě.  Intence pro modlitby během celosvětové adorace

„Tato událost má poskytnout věřícím příležitost spojit se se svým biskupem a s nástupcem sv. Petra v modlitbě adorace k živému Kristu přítomnému v Nejsvětější svátosti na oltáři. V jednotě s papežem budu také já předsedat eucharistické adoraci v katedrále Božského Spasitele v Ostravě,“ uvedl biskup Lobkowicz a vyzval jednotlivé farnosti a řeholní komunity v  diecézi, aby se k této výzvě rovněž připojily. „Tato adorace má být nejen oslavou daru víry, jehož význam chtěl připomenout papež Benedikt XVI. vyhlášením Roku víry, ale pro nás, kteří prožíváme přípravu na cyrilometodějské jubileum, může být tato adorace oslavou daru eucharistie, jehož velikost si připomínáme v prožívaném Roce eucharistie,“ dodal biskup.

Svatý otec si přeje, aby se během eucharistické adorace pamatovalo zvláště na tyto úmysly:

1. Za církev rozšířenou v celém světě a dnes, na znamení jednoty, shromážděnou při adoraci Nejsvětější svátosti. Kéž ji Pán stále více přivádí k poslušnosti svému slovu, aby před světem vystupovala ještě více „slavná, bez poskvrny, vrásky nebo něčeho takového, aby byla svatá a bez vady“ (Ef 5,27). Ať se Slovo jako nositel spásy skrze své věrné hlásání opětovně stává nositelem milosrdenství, a tak znovu přináší zápal lásky, aby dávalo plný smysl bolesti a utrpení a navracelo radost a pokoj.

2. Za všechny ty, kteří v různých částech světa prožívají utrpení nových forem otroctví, jsou oběťmi válek, obchodu s lidmi, obchodu s drogami a „otrocké“ práce; za děti a ženy, které jsou vystaveny jakékoliv formě násilí. Kéž tiché volání o pomoc těchto lidí nalezne církev bdělou, aby s pohledem upřeným na Krista ukřižovaného nezapomněla na mnohé bratry a sestry, kteří jsou vydáni napospas násilí. Dále za všechny ty, kteří žijí v ekonomické nejistotě, zejména za nezaměstnané; za staré lidi, přistěhovalce, bezdomovce, za vězně a všechny lidi na okraji společnosti. Ať je jim útěchou modlitba církve a její činná blízkost ať je podporuje v naději, síle a odvaze při obraně lidské důstojnosti.

Intence pro modlitby během celosvětové adorace 2. 6. 2013

Pin It