Ostrava - S prvním práznidnovým dnem dorazily do farností zásilky s aktuálním vydáním Diecézního zpravodaje OKNO. Letní číslo vychází pro měsíce červenec i srpen. Na obálce jsou zachyceny okamžiky oslav 20. výročí diecéze i pět nových jáhnů a jeden letošní novokněz.

Většina zpravodajské části se vrací k oslavám dvacátých narozenin diecéze a Dnů víry, které jsme prožívali od 5. do 12. června převážně v Ostravě. Dočtete se také o jáhenském svěcení v Opavě, které uděloval olomoucký arcibiskup Jan Graubner, i kněžském svěcení v Ostravě. Davida Tylečka z farnosti Stará Ves nad Ondřejnicí vysvětil biskup František Václav Lobkowicz, který jej poslal do farnosti sv. Anny v Havířově.

Farností, kterou tentokrát v časopise OKNO více poznáte, je Město Albrechtice na Krnovsku. S farářem P. Janem Randou hovořil redaktor Libor Rösner. V tématu čísla noví jáhni popisují své rozhodnutí k přijetí služby v církvi. Dvoustranu doplňuje příběh novokněze Davida.

Zpravodaj OKNO přináší také informace z kulturního dění. S předstihem píšeme o programu 13. ročníku Svatováclavského hudebního festivalu, který začíná 1. 9. zahajovacím koncertem v katedrále Božského Spasitele v Ostravě. Letošní ročník nabídne během září 35 koncertů.

Kněží naší diecéze se každoročně vydávají do Dolního Benešova na tamní fotbalové hřiště, aby se utkali s mužstvem oddílu Kolovrat. Letošní zápas barvitě popsal Marek Sklenář z místní farnosti. Utkání skončilo vyrovnaně během hrací doby i po penaltách. Již v květnu se v Hlučíně při fotbale setkali také ministranti.Turnaje se zúčastnilo osm fotbalových týmů.

Osobnost víry P. Stanislav Dubina by letos oslavila 110 let od narození. Na věčnosti je již 30 let a ve svém příspěvku na tohoto dobrého a věrného služebníka vzpomíná P. Dr. Jan Larisch, který o otci Dubinovi napsal publikaci, kde podrobně sleduje jeho životní osudy.

Pin It