Ostrava - Atmosféru Svatohubertské pouti na Bílé v Beskydech zachycuje listopadová obálka diecézního zpravodaje OKNO.Časopis bude k dispozici ve farnostech ostravsko-opavské diecéze již v neděli 8. 11.

Tématem čísla je Národní eucharistický kongres, který má pokračování v zakládání modlitebních společenství Eucharistická hodina.

Zpravodajství přináší přehled hlavních události v uplynulého měsíce. „Informujeme o lovu Svatohubertského jelena, vydání první výroční zprávy diecéze i ostatcích sv. Jana Pavla II. pro katedrálu,“ uvedl šéfredaktor časopisu Pavel Siuda. Nechybí ani zpráva o dokončení výstavby kostela Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu, kterou završila instalace a žehnání vitráží. „Čtenářům předkládáme také seznam sedmadvaceti oceněných, kteří byli v den slavnosti svaté Hedviky odměněni biskupem Lobkowiczem,“ dodal Siuda.

Své příspěvky do listopadového OKNA dodala Diecézní charita, Centrum pro rodinu a sociální péči a další pastorační centra biskupství. Farností, kterou v aktuálním vydání časopisu blíže poznáme, je Velká Polom. Sedm let v ní působí P. Maiusz Tomasz Banaszczyk, který pochází z polského města Tychy.

OKNO ještě připomíná mládeži blížící se Dny důvěry Taizé v Ostravě, které mohou prožít i místní obyvatele. Například tím, že nabídnou prostor pro účastníky k přespání ve svém domě či bytě. Zkušenost hostitelských rodin zakusili na vlastní kůži tisíce mladých lidí, kteří se od roku 1989 vydávají do evropských velkoměst Evropská setkání s komunitkou bratří Taizé. Letos mládež z celé Evropy zamíří na přelomu roku do španělské Valencie.

Poslední tři strany zpravodaje zaplnily informace o knižních novinkách katolických nakladatelství, katecheze z katechismu na téma „Rozjímání, meditace“ a osobnost víry, kterou je tentokrát „Františkán české poezie“ František Lazecký.

Pin It