OKNO0614Červnové vydání diecézního zpravodaje OKNO vychází se světle modrou obálkou a fotografiemi z letošní Noci kostelů, o které se dočtete v tématu měsíce. Farnost, do které tentokrát nahlédneme, je Jeseník.

Upozorňujeme čtenáře, kteří plánují účast na primičních mších svatých novokněží, že se v aktuálním vydání diecézního zpravodaje OKNO objevilo nesprávné datum primice novokněze Mgr. Bc. Jakuba Vavrečky. Termín primice je v sobotu 12. 7. 2014 ve 14.00 hodin v Pusté Polomi.

Ve zpravodajství informujeme o Stěbořicích, kde si místní farníci připomněli svého duchovního správce, který loni tragicky zemřel při rybolovu na Oravě. Součástí události byly běžecké závody Memoriál otce Jožky, mše svatá a požehnání areálu okolo kostela s mariánskou kapličkou a pietním místem se vzpomínkou na otce Josefa Motyku.

V dalších příspěvcích se dočtete o odmítnutí iniciativy téměř dvou milionů Evropanů „Jeden z nás“, kterou smetla ze stolu Evropská komise. Misionář Peter Krenický popisuje situaci na východě Ukrajiny, kde nyní působí. Archeologové s nadšením okrývají vykopávky okolo kostela sv. Martina, kde se objevilo sedm původních kaplí včetně středověkých měšťanských hrobů.

Do OKNA se také vešla pozvánka na Festival Slezská lilie, který ve dnech 13. a 14. 6. přiláká do Ostravy-Kunčiček milovníky křesťanské muziky. Hostem nedělního programu bude karmelitán P. Vojtěch Kodet i polská dětská skupina Arka Noego.

Katechetické a pedagogické centrum při ostravsko-opavském biskupství zve prostřednictvím zpravodaje OKNO na tradiční pouť dětí na Prašivou. Také letos se děti vydají v úterý 1. 7. nejdříve do Vyššních Lhot, kde v areálu Kamenité zahájí setkání biskup František Václav Lobkowicz mší svatou. Po výstupu ke kapličce sv. Antonína na Prašivé, čekají děti nejrůznější úkoly na téma mezinárodního roku rodiny.

Tisková oprava:

V aktuálním vydání diecézního zpravodaje OKNO se objevilo nesprávné datum primice novokněze Mgr. Bc. Jakuba Vavrečky. Termín primice je v sobotu 12. 7. 2014 ve 14.00 hodin v Pusté Polomi.

www.primice.cz/jakub

Primice Mgr. Pavla Marka z farnosti Lubina je uvedena správě na čtvrtek 3. 7. v kostele sv. Václava v 16.00 hodin.

www.primice.cz/pavel

Boží tělo v ostravské katedrále začíná ve čtvrtek 19. 6. v 17.15 hodin modlitbou růžence světla. Mše svatá s biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem začíná v 18.00 hodin. Po mši svaté následuje eucharistický průvod ke kostelu sv. Václava, kde slavnost Božího Těla biskup František Václav Lobkowicz zakončí po chvalozpěvu Te Deum svátostným požehnáním.

Pin It