Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

OKNO0215Oslava Dne zasvěceného života v Roce zasvěceného života u salesiánů, kteří prožívají Rok sv. Jana Boska dominuje obálce i obsahu únorového vydání Diecézního zpravodaje OKNO. V aktuálním vydání najdete fotografie ze stavby budovy biskupství a vzpomínky těch, kteří dění na staveništi sledovali z bezprostřední blízkosti. Budova biskupství byla slavnostně otevřena 11. 2. 2000, letos od této události uplynulo 15 let.

O novoročním setkání otce biskupa Lobkowicze s pracovníky médií se dočtete na zpravodajských stranách, kde píšeme také o hospodaření v Biskupských lesích. Centrum pro rodinu informuje o Národním týdnu manželství.

Zpravodajství nabízí přehled výsledků Tříkrálové sbírky za jednotlivé oblastní Charity a rozhovor s dobrovolníky z Německa a Itálie, kteří od září pomáhají jako dobrovolníci ve střediscích Diecézní charity ostravsko-opavské.

Farností, kterou na stránkách OKNA navštívíte jsou Neplachovice na Opavsku. P. Lubomír Hladonik však spravuje oblast s celou řadou dalších obcí a kostelíků.Kdo jede z Opavy do Krnova, projíždí jich po trase hned několik.

P. Dr. Jan Larisch v souvislosti s letošním Národním eucharistickém kongresem, který bude v říjnu v Brně, přináší seriál, kde se bude ohlížet za historií eucharistických kongresů. Osobností víry, kterou v únoru prezentujeme je hospodyně teologa P. Josefa Zvěřiny Anděla Bílková, která svůj téměř stoletý život završila v roce 2012 v Domově pokojného stáří sv. Václava v Ostravě-Heřmanicích.

Pin It