Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

OKNO0714Do všech farností v diecézi, které jsou zapojeny do distribuce Diecézního zpravodaje OKNO, se již na začátku července dostalo aktuální prázdninové dvojčíslo. Obálku tradičně zaplnily fotografie z letošního jáhenského a kněžského svěcení. V časopise jsou uveřejněny minirozhovory s oběma novokněžími.

Na dalších zpravodajských stranách se čtenáři dozví, jak probíhala v Kravařích Biblický olympiáda nebo v Hrabyni setkání charit ostravsko-opavské diecéze. Centrum pro rodinu již nyní v létě informuje o mezinárodním projektu Betlémy bez hranic, které má přilákat mladé lidi k betlémářství v Česku i Polsku.

Společenstvím farníků, které však žije jako samostatná farnost, poznáme v seriálu o farnostech diecéze. Tentokrát se jedná o Krásné Pole, které s kostelem sv. Hedviky patří od roku 2007 pod farnost Ostrava-Pustkovec. Článek je rovněž poděkováním za duchovní péči otci Pavlu Moravcovi, který se po devíti letech stěhuje z Pustkovce do Plesné.

Tématem měsíce je ohlédnutí za oslavou 20 let od založení ostravského Telepace. Oslavy se odehrály nejen na obrazovce televize Noe, které je mediálním dítětem Telepace, ale také na 4. ročníku festivalu Slezská lilie v Ostravě-Kunčičkách. Také ten rok od roku roste. Letos jej navštívilo více než dva tisíce diváků.

Poslední stránky časopisu informují o projektech Střediska volného času sv. Jana Boska v Havířově, seznamují s knižními novinkami Karmelitánského nakladatelství a nabízí pokračování seriálu nad další kapitolou z Katechismu katolické církve. Předposlední strana patří osobnosti víry, kterou je sestra Bohumíra Tomanová, která svůj život zasvětila Bohu v komunitě Milosrdných sester sv. Vincence.

Uzávěrka příštího čísla časopisu, který vyjde na začátku září je 22. 8. 2014.

Pin It