Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Havířov - V pátek 16. října se bude v Havířově konat v pořadí již třetí Pochod pro život. Poklidný pochod vychází v 16 hodin z prostranství před Kulturním domem Leoše Janáčka. Jeho cílem je připomenout ohavnou praxi zabíjení nenarozených dětí, která měla např. v roce 2013 jen v Moravskoslezském kraji na svědomí život 2421 dětí. Loňského prvního havířovského Pochodu pro život se zúčastnilo kolem 130 lidí.

 

 Podle serveru http://stopgenocide.cz od r. 1957, kdy byly v tehdejším Československu legalizovány umělé potraty, zaplatilo za toto rozhodnutí životem zhruba 3 300 000 dětí. Jen za rok 2013 jich bylo usmrceno 22 714, což vzhledem k počtu 106 751 těch, jimž jejich rodiče umožnili žít, činí průměr 1 zabité dítě na 4,7 přeživších. Denně pak je nástroji vrahů v bílém roztrháno 62. Počet umělých potratů za rok ve světě pak činí cca 43,8 miliónů, což na den dělá cca 120 000. Podle dr. Briana Clowese, šéfa Human Life Internacional, přišlo od r. 1973 o život zásluhou umělého potratu více než 1 722 000 000 dětí, slovy jedna miliarda, sedm set dvacet dva milionů dětí!!! A denně zazní z desetitisíců hrdel další a další němý výkřik.

Právě jako veřejný protest proti zabíjení nenarozených vyráží každý rok v březnu ulicemi Prahy Celonárodní pochod pro život, letos se uskutečnil jeho již 15. ročník. Krom něj pořádají ochránci nenarozeného života dílčí pochody v řadě měst České republiky. Jedním z nich je od loňska i Havířov, kde se Pochod pro život konal již 2x - poprvé vloni v říjnu, podruhé pak letos v dubnu. Ten třetí proběhne v pátek 16. 10. v 16.00. Bližší informace o jeho průběhu na kontaktu:

Tomáš Klimecký, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 608 606 464

 "Život každé lidské bytosti je nutno absolutně respektovat již od chvíle početí, poněvadž člověk je na zemi jediným tvorem, kterého Bůh chtěl pro něj samého a nehmotná duše každého člověka je bezprostředně stvořena Bohem. Celým svým bytím v sobě nosí obraz Stvořitele. Lidský život je posvátný, protože již od svého počátku je výrazem Božího stvořitelského díla a má stále zvláštní vztah ke Stvořiteli, jenž je jeho jediným cílem. Jen Bůh je Pánem života od jeho počátku až do konce. Nikdo si za žádných okolností nemůže osobovat právo přímo zničit nevinnou lidskou bytost." (Donum Vitae)


"Kdo provedl a nechal si provést dokonaný potrat, upadl do exkomunikace." (Kodex kanonického práva 1398)

 

 

Pin It