Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Karviná – Farnost Karviná zpřístupní od neděle 4. 10. věž farního kostela Povýšení sv. Kříže v centru města. První zájemci o výstup se dočkají ve 12.00 hodin. Kostelní věž se zpřístupní veřejnosti v rámci Dne věží a vyhlídek a současně u příležitostí výročí 500 let od zahájení stavby věže.

Společenství karvinských zvoníků pro návštěvníky připravilo na jednotlivých patrech věže výstavy, které prezentují proměny naší věže v průběhu času a také přibližuje práci zvoníků a zvonařů, včetně možnosti zhlédnutí zachovalých historických zvonů ve 3. a 4. patře věže,“ uvedl karvinský farář P. Przemyslaw A. Traczyk)s tím, že v 5. patře věže bude možnost zhlédnout současně používané zvony, na něž bude možné ručně zazvonit.

Kdo vystoupá až na vrchol věže, dočká se výhledu na panoráma města a okolí. Z bezpečnostních důvodů na věž mohou vstupovat skupiny do 10 osob a doporučujeme spíše sportovní obuv. Současně se zpřístupněním věže se v jejím přízemí, které je dostupné z prostoru kostela, otevírá nová farní galerie. Prvním výstava začíná vernisáží děl Mgr. Barbary Tomankové, která se věnuje enkaustické malbě (ukázky www.kouzlovosku.cz)

Po dnu otevření věže bude v dalších dnech veřejnosti dostupná organizovaným skupinám (do 10 osob) po předchozí objednávce na telefonním čísle karvinské farnosti: 596 314 455 nebo elektronickou poštou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It