Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

caritasOstrava - V kostele Sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu se 17. 9. uskuteční benefiční koncert pro Charitu Ostrava s názvem Sešli se, aby pomohli. Vystoupí na něm legendární česká kapela BlueEffect, klarinetista Karel Dohnal & Smyčcové trio Janáčkovy filharmonie Ostrava a písničkář Pavel Helan. Koncert bude od 19.00  přenášet v přímém přenosu TV Noe.

 

 Dramaturgie 10. ročníku benefičního koncertu  Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... - na podporu Charitního střediska sv. Lucie - startovací byty přivede do duchovního prostoru kostela Sv. Ducha legendu českého rocku BlueEffect s unplugged programem, jednoho z nejúspěšnějších umělců mladé generace - klarinetistu Karla Dohnala v doprovodu předních interpretů Janáčkovy filharmonie Ostrava a vlídného písničkáře Pavla Helana. Pro zájemce u televizních obrazovek bude koncert v přímém přenosu vysílat TV NOE, programem koncertu provede moderátor Aleš Juchelka. 

Celý výtěžek vstupného využijeme v rámci povolené veřejné sbírky na podporu dofinancování vybudování Tréninkových prostor Charitního střediska sv. Lucie - startovací byty, které od března 2015 slouží ženám a mužům z azylových domů a startovacích bytů. Jde například o nácvik vaření, ručních prací, výtvarnou činnost, výuku práce na PC, kurzy zaměřené na finanční gramotnost, vstup na trh práce atd. Zdánlivě běžné a samozřejmé činnosti, které musí každý člověk v běžném životě zvládnout, jsou pro lidi, kteří procházejí sociální krizí nebo bezdomovectvím obtížně zvladatelné, a získání potřebných návyků a dovedností vyžaduje speciální pozornost. Cílem aktivit v Tréninkových prostorách je pomoc a podpora uživatelů při jejich osamostatňování a získávání dovedností, aby byli schopni zajistit si všechny své potřeby vlastními silami. Rekonstrukce objektu v Ostravě-Vítkovicích, proběhla v období 5/2014 – 1/2015, uživatelům Tréninkových prostor slouží od března 2015.

    Finanční podporu Tréninkových prostor je možné zaslat rovněž na konto povolené veřejné sbírky č. ú. 107-5210720287/0100 s uvedením variabilního symbolu: 11149. Charitní středisko sv. Lucie a lidi ohrožené sociálním vyloučením lze podpořit také zasláním DMS CHARITAOSTRAVA na číslo 87 777. Cena jedné SMS je 30,- Kč, projekt obdrží 28,50 Kč. Více na www.darcovskasms.cz                                

Záštitu nad koncertem převzali ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz, ostravský primátor Tomáš Macura a moravskoslezský hejtman Miroslav Novák.

Vstupné 200,- Kč a 100,- Kč  (sleva pro děti do 15 let, studenty, lidi s ZTP a ZTP/P, seniory 65+ let; hlediště na kůru). Celá hodnota vstupenky bude využita v rámci veřejné sbírky.
Předprodej vstupenek od 3. 9. 2015.

Režijní náklady koncertu budou pokryty za podpory dotace statutárního města Ostravy a firemních partnerů koncertu.

Převzato z http://ostrava.caritas.cz/akce/sesli-se-aby-pomohli-17-9-2015/

 

 

Pin It