Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

CMstoryOstrava – Příběh svatých Cyrila a Metoděje ožívá během letních prázdnin na různých místech České republiky i Slovenska. Věrozvěstové putují územím Velké Moravy a přibližují dnešním lidem nejen své náboženské poslání, ale také kulturu, tradice a řemesla Slovanů. Roadshow v rámci projektu „Cyril a Metoděj – autentický příběh naší země“ se zastaví ve středu 22. 7. také v Ostravě.

Program začíná v 15.00 hodin na Slezskoostravském hradě u příležitosti Shakespearovských slavností. Účastníci se mohou těšit na divadelní představení inspirované životem na Velké Moravě a působením svatých Cyrila a Metoděje, kvízy a hry, výstavy dobových kostýmů, ukázky řemesel, historickou hudbu a fotokoutek.

Za projektem, jehož cílem je podpora a rozvoj kulturního a duchovního dědictví, tradic, řemesel a míst spojených s působením věrozvěstů, stojí Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Partnery projektu, který je dotován z prostředků Evropské unie a Ministerstva pro místní rozvoj, je také Moravskoslezský kraj.

Plakát a program roadshow na Slezskoostravském hradě zde.

Pin It