Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

DavidTylecekOpava – Biskup František Václav Lobkowicz udělí v sobotu 20. 6. jáhenské svěcení Davidu Tylečkovi z Košatky. Mše svatá začíná v opavské konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie v 9.30 hodin. David Tyleček se na duchovní službu připravoval ročním studiem na Teologickém konviktu v Olomouci a pěti lety vysokoškolského studia na Cyrilometodějské teologické fakulty při Univerzitě Palackého v Olomouci. Současně prožil formaci v olomouckém Arcibiskupském kněžském semináři.

Radost z přijetí jáhenského svěcení mají zejména farníci ze Staré Vsi nad Ondřejnicí, k níž obec Košatka patří. Věřící se na událost v tomto týdnu připravují duchovní obnovou. „Tři dny před jáhenským svěcením se modlíme za Davida a další kandidáty, kteří se připravují ke kněžství,“ uvedl staroveský farář P. Kamil Strak, který připomněl, že budoucí jáhen prožil tři roky v týmu Střediska pro mládež ve Staré Vsi nad Ondřejnicí.

DavidTylecekTymakKromě práce s mládeží se během svého působení ve středisku věnoval také vaření. „David vystudoval obor kuchař-číšník, vařil různě po světě. Například v Anglii i v Praze. Tři roky strávil s námi ve Staré Vsi a je prvním týmákem z naší diecéze, který se rozhodl k formaci ke kněžské službě,“ dodal otec Kamil Strak.

Farnost Stará Ves se k modlitbě za nového jáhna setká dnes večer v 19.00 hodin v kapličce sv. Vendelína přímo v rodné vsi Davida Tylečka v Košatce. V sobotu ráno se místní vydají autobusem a auty do Opavy na jáhenské svěcení. V neděli 21. 6. bude již jejich rodák sloužit při obou poutních mší svatých jako jáhen u oltáře v kostele sv. Jana Křtitele ve Staré Vsi. Mše svaté začínají v 8.00 a v 10.30. V 17.00 hodin bude svátostné požehnání.

FOTO: Z tábora v Zátoru v roce 2007, kdy byl David Tyleček členem týmu Střediska pro mládež ve Staré Vsi nad Ondřejnicí.

Pin It