Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

TaizeValenciaPraha - Příští evropské setkání mladých pořádané komunitou Taizé se bude konat ve dnech 28. prosince 2015 - 1. ledna 2016 ve španělské Valencii. V Praze to na závěr 37. setkání, které probíhalo od 29. 12. 2014 do 2. 1. 2015 oznámil představený komunity, bratr Alois.

"Vypravíme se do jedné jižní země, která je známá svou velkou pohostinností a která se potýká s ekonomickými problémy. Od 28. prosince do 1. ledna jsme zváni do španělské Valencie," uvedl bratr Alois s tím, že v září 2016 se také uskuteční setkání v africkém Beninu.

Zprávu přijal tamější kardinál Antonio Cañizares Llovera s "hlubokou vděčností". Setkání bude podle něj výrazem jednoty křesťanů, kterou si přál Kristus.

Bratr Alois také oznámil, že se s několika spolubratry a stovkou mladých z různých zemí vydá v dubnu 2015 do Moskvy, aby zde slavili pravoslavné Velikonoce. Následně se odeberou do Minsku a s jinou skupinou pak do Kyjeva a Lvova. Pouť do zemí, které nyní žijí v napjatých vztazích, je podle něj výrazem skutečnosti, že v Kristu je naděje a pokoj.

U příležitosti evropského setkání mladých, které probíhá v Praze, bylo také vydáno několik textů: Podněty bratra Aloise, které mohou věřícím pomoci stát se "solí země", a pozdravy a poselství představitelů církví a mezinárodních organizací. Účastníkům pražského setkání napsali například papež František, pravoslavný patriarcha Bartoloměj, metropolita Hilarion, hlava anglikánské církve Justin Welby, generální tajemník OSN Pan Ki-Mun nebo předseda Evropského parlamentu Martin Schulz.

Pin It