Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

shf2014Ostrava - Svatováclavský hudební festival letos zahajuje již 1. září, kdy zazní Requiem Antonína Dvořáka v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava a Českého filharmonického sboru Brno pod taktovkou Jakuba Hrůši. Jako sólisté se představí Simona Šaturová, Veronika Hajnová, Richard Samek a Martin Gurbaľ. Poslední vstupenky budou k dostání na místě před koncertem přímo v kostel Panny Marie Královny v Ostravě-Mariánských Horách.

Koncerty světově renomovaných ansámblů jako La Grande Chapelle, Dresdner Kammerchor, Wroclavský barokní orchestr a Collegium 1704 potěší milovníky staré hudby. Musica Florea s Markem Štrynclem vám ukáže v novém světle ranou tvorbu slavného hukvaldského rodáka v programu Leoš Janáček a vznik baroka. Uslyšíte také zpěvy české a německé reformace v podání souboru Schola Gregoriana Pragensis. Novinkou festivalového programu bude provedení barokní opery Calisto Francesca Cavalliho.

Záštitu nad festivalem převzali Ing. Petr Kajnar – primátor statutárního města Ostravy,Miroslav Novák – hejtman Moravskoslezského kraje, Mons. František
Václav Lobkowicz, O. Praem. – sídelní biskup ostravsko-opavské diecéze, Mgr. Jan Waclawek – biskup Slezské církve evangelické a. v.

Využijte možnosti nákupu a rezervace vstupenek on-line prostřednictvím webových stránek festivalu www.shf.cz.

Podrobné informace o případných slevách a předprodejních místech najdete v sekci Vstupenky a v detailu programu u jednotlivých koncertů.

Pin It