Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Starý Bohumín - V sobotu 6. září proběhne děkanátní pouť karvinského děkanátu ve Starém Bohumíně za kněžská povolání a za obnovu rodinného života. V 16.00 hod. bude společná modlitba růžence, v 17.00 pak adorace před Nejsvětější Svátostí a v 18.00 poutní slavná mše svatá. Poutníci se na tuto pouť chystají nejen autobusy, ale i pěšky a na kolech.

 Z Rychvaldu u Karviné se do Starého Bohumína hodlají vypravit společně na kolech. Odjezd od kostela v Rychvaldě bude v 16 h., přičemž cesta touto formou se uskuteční jen za příhodného počasí.

Pěší poutníci vyrazí dílem z Orlové, a to v 10.00 od kostela, dílem z Havířova – od kostela sv. Anny v 9.30. Zejména druhá skupina se bude rekrutovat především z mládeže. Na stránkách http://www.farnost-orlova.cz/?p=2737 pak o této pěší pouti referují následovně:

Čeká nás asi 24 km pěší chůze. Můžeš se přidat i cestou. Z Havířova půjdeme po zelené turistické značce (jen nebudeme zacházet k ZOO, ale z Michálkovic to vezmeme zkratkou) až k Antošovické lávce a pak kolem Odry po červené do St. Bohumína. Cestou se budeme modlit, mlčet, zpívat, mluvit zbožné řeči (i normální) a tak nějak. Přistoupit ke svátosti smíření apod. bude také možné.
Vezmi si s sebou nohy (případně obuté), srdce (tvoje), růženec (není potřeba, máš-li 10 prstů), svačinu a to, co uznáš za vhodné. Pokud chceš zamachrovat, tak si můžeš předem přečíst starozákonní knihu Judit. Měly by z toho vycházet zbožné řeči (katecheze) při cestě.

Je možné modlit se i chůzí… Zvu tě tedy k modlitbě. Úmysl této děkanátní pouti (za nová duchovní povolání a obnovu našich rodin) si můžeš samozřejmě rozšířit a doplnit. Na začátku školního roku se nabízí mnoho proseb. Za správná životní rozhodnutí je také vhodné něco obětovat, třeba první sobotu v září 2014… Kdyby Tě cokoliv zajímalo, můžeš se mě zeptat na tel. č. 605 577 831.

Půjdu za každého počasí. Pojď taky.

A raduj se, neboť Písmo svaté praví: „Zaradoval jsem se, když mi řekli: Půjdeme…“ (Ž 122,1)

Zvu tě (promiň, že to nečiním osobně, ale ber to osobně).

A těším se na Tebe.

 

Pin It