Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Svatý Hostýn - Vrcholem probíhajícího Roku rodiny se v olomoucké arcidiecézi koncem prázdnin stane pouť rodin a učitelů. Uskuteční se v sobotu 30. srpna 2014 na Svatém Hostýně a účastníkům kromě bohoslužby, jíž bude předsedat arcibiskup Jan Graubner, nabídne také pěší putování, přednášky, zábavný program pro děti i koncert.

Svatý Hostýn: Společně poděkovat Panně Marii za ochranu a pomoc v době prázdnin a vyprosit dětem potřebné milosti pro nadcházející školní rok chtějí účastníci poutě, která se na Svatém Hostýně uskuteční poslední srpnovou sobotu. Zájemcům o pěší putování je nabídnuta možnost zdolat hostýnské svahy po svých – sraz poutníků je v 8.00 hodin u hřbitovní brány v Bystřici pod Hostýnem. Poutní mše svatá, které předsedá olomoucký arcibiskup Jan Graubner, pak začíná v 10.00 hodin na venkovním pódiu a svým zpěvem ji doprovodí skupina Paprsky.

Po skončení bohoslužby se program dělí: pedagogům je od 11.30 hodin nabídnuta přednáška arcibiskupa Graubnera na téma „Eucharistie v životě učitele“ a od 14.00 hodin společná modlitba Cesty světla (sraz u sochy Božského Srdce Páně).

Rodiny mohou ve 13.00 hodin vyslechnout přednášku „O vděčnosti“, souběžně s ní hraje dětem loutkové divadlo Dana Taraby. Ve 13.30 začíná „Cesta pro manžele“, kterou připravují děkanátní centra pro rodinu. Zároveň jsou pro děti připravena stanoviště s hrami a soutěžemi.

Celou pouť uzavře v 15.30 hodin svátostné požehnání v bazilice a po něm od 16. hodiny koncert skupiny Paprsky.

Podrobné informace o akci, kterou pořádá duchovní správa na Svatém Hostýně, Matice svatohostýnská, Centrum pro rodinný život a Centrum pro školy Arcibiskupství olomouckého, lze najít například na tomto místě.

Převzato z www.ado.cz

Pin It