Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Odry - Mládež ostravsko-opavské diecéze prožije ve dnech 29. 7. až 3. 8. setkání s otcem biskupem Františkem Lobkowiczem v Odrách. Ubytování je zajištěno na místní základní škole Komenského a program bude v kostele a v parku vedle kostela. Zajištění programu pro téměř 300 účastníků má na starosti 150 členný přípravný tým, který na místo setkání dorazil již o tomto víkendu. 

Mládež ve věku od 13 let čekají přednášky, duchovní program, tvořivé dílny, workshopy a různé sportovní aktivity. Mottem a také cílem letního setkání je citát z Bible: "Není dobré, aby člověk byl sám". Týden uprostřed prázdnin nabízí mladým možnost naplno prožít několik dní ve společenství svých vrstevníků nejen z okolí, ale i ze vzdálenějších koutů diecéze (Bruntálu, Krnova nebo Jeseníku).

V pátek 1. 8. se celé setkání vydá na pouť k Panně Marii ve Skale (Spálov). Následující den v sobotu 2. 8. proběhne pouť mladých rodin diecéze, ke které se účastníci setkání připojí. Setkání mládeže zakončí v neděli 3. 8. mše svatá a vyslání do rodných farností.

V případě zájmu prosím kontaktujte koordinátora pro média Tomáše Kubelu (Mail:tom. kubela@ gmail.com, tel: 605 830 898)

Pin It